Soyuducu 8 soyuducu nece secmek-tovsiyeler > 자유게시판

본문 바로가기

Soyuducu 8 soyuducu nece secmek-tovsiyeler

페이지 정보

작성자 Lucio Mulkey 댓글 0건 조회 3,211회 작성일 22-08-29 02:38

본문

Soyuducunu necə seçmək olar - məsləhətlər və tövsiyələr
Ən vacib məişət elektrik cihazlarından birinin - soyuducunun seçiminə çox diqqətlə yanaşmaq lazımdır. Satın almağı planlaşdırarkən, midea soyuducu ilk növbədə soyuducunun ölçüsünü təyin etməlisiniz. Kiçik bir mətbəxiniz varsa, bu məsələdə xüsusilə diqqətli olmalısınız. Həm də onu harada quraşdıracağınızı əvvəlcədən diqqətlə düşünməlisiniz. Bu vəziyyətdə, yalnız soyuducunun yerləşdiyi ərazini deyil, həm də ətrafdakı məkanı nəzərə almaq lazımdır.

Soyuducunun ölçüsünü açıq qapı ilə hesablayın ki, keçidə və digər obyektlərə girişə mane olmasın, çünki bütün soyuducular qapını yenidən asmaq qabiliyyətinə malik deyil. Soyuducunun quraşdırma yerinə çatdırılacağı marşrutu əvvəlcədən düşünmək də zərər vermir: seçilmiş soyuducu qapıdan "sığmazsa" və ya içəri sürünsə, ancaq digər mebellərə zərər verərsə, ayıb olar. və s. Bu, xüsusilə geniş və dərin soyuducular və Side-by-Side modelləri üçün doğrudur. Buna görə də, ilk növbədə, soyuducunun ümumi ölçüləri və həcmi barədə düşünməyi məsləhət görürük.

Soyuducuların bütün xüsusiyyətləri və funksiyaları ilə tanış olduqdan sonra siz hansına ehtiyacınız olduğuna qərar verə və təkcə ümumi ölçülər, həcm, enerji sərfiyyatı, erqonomika baxımından deyil, həm də funksional avadanlıq baxımından tələblərinizə cavab verəcək modeli seçə bilərsiniz. . Soyuducular haqqında nə qədər çox məlumat əldə etsəniz, seçiminiz sonda bir o qədər yaxşı olacaq.

Əgər soyuducu almısınızsa və ya almaq niyyətindəsinizsə, biz sizə smarton.az-ı təklif edə bilərik - Bakıda və Azərbaycanın hər yerində soyuducuların, dondurucuların qoşulması, quraşdırılması və quraşdırılması.

Ölçülər və həcm
Ümumi ölçülərə görə soyuducuları aşağıdakı qruplara bölmək olar:

Tək kameralı soyuducular.
Onlar aşağı və dar ola bilər, adətən yuxarıda kiçik bir dondurucu yerləşdirilir. Belə soyuducuların ümumi ölçüləri təxminən aşağıdakı kimi ola bilər: hündürlüyü 85 ilə 160 sm arasında, eni təxminən 55 sm və dərinliyi adətən standartdır - 60 sm.

İki kameralı soyuducular.
Bəlkə də ən məşhur soyuducular. Bu modellərin 2 qapısı var - soyuducu və dondurucu. Dondurucu həm yuxarıda, həm də aşağıda yerləşə bilər. Adətən, dondurucu yuxarıdadırsa, o zaman bir və ya iki rəflə bölünmüş bir qutudur. Alt dondurucu vəziyyətində, ən çox çekmece ilə təchiz edilmişdir. Dondurucunun həcmi aşağı yerləşdiyi modellərdə daha böyükdür. İki kameralı soyuducuların ölçüləri çox müxtəlifdir - hər hansı bir mətbəx və ailə üçün tapa bilərsiniz.

Üç kameralı soyuducular
Dondurma və soyuducu kameralara əlavə olaraq, sıfır temperatur kamerası və ya sözdə var. təravət zonası. Belə bir kamerada temperatur 0 ilə +2 dərəcə arasındadır, bu, dondurmaq istəmədiyiniz tez xarab olan qidaları saxlamaq üçün idealdır. Belə şəraitdə məhsullar öz təravətini və dadını soyuducuda olduğundan daha uzun müddət saxlayır.

Soyuducular Yan-yana.
Dondurucunun yanal təşkili ilə ikitərəfli. Belə soyuducuların hündürlüyü təxminən 180 sm, dərinliyi - 60-80 sm, eni isə 100 sm-ə qədər ola bilər! Restoranlar və böyük ailələr üçün idealdır. Geniş dondurucu sayəsində bütün ailə üçün yeməkləri dondura bilərsiniz.

Eyni zamanda yalnız soyuducunun uyğun ölçülərini deyil, həm də həcmini seçmək çox vacibdir. Bu iki göstərici - ölçülər və həcm - ayrılmaz şəkildə bağlıdır, hər biri çox vacibdir. Soyuducunun həcminin seçimi soyuducu və dondurucu kameraların həcmlərinin nisbətinin seçilməsindən asılıdır. Burada məhsulları saxlayarkən öz ehtiyaclarınıza diqqət yetirməlisiniz. Çoxlu dondurulmuş qidaları uzun müddət saxlamaq niyyətindəsinizsə, böyük bir dondurucu ilə soyuducu almaq daha yaxşıdır. Baxmayaraq ki, son vaxtlar belə soyuduculara tələbat azalıb, midea soyuducu çünki insanların dondurucularda böyük ehtiyatlar saxlama ehtimalı getdikcə azalır. Soyuducularınızda anbarlar yaratmağı sevirsinizsə, ayrı-ayrı dondurucular almaq daha yaxşıdır.

Soyuducu kameranın həcmini seçərkən, konkret tövsiyələr vermək çətindir - hamısı ehtiyaclarınızdan asılıdır. Soyuducu seçərkən əsas tələblərdən biri onun sizə lazım olan bütün məhsulları saxlaya bilməsidir.

Modellərin təsvirləri həm soyuducunun ümumi ölçülərini, həm də bütün soyuducunun istifadəyə yararlı həcmini, dondurucu və soyuducu kameraların istifadəyə yararlı həcmlərini göstərir. Bu, soyuducunun rəfləri çıxarmadan həcmi və s. daxili avadanlıqların obyektləri və s.

Dondurucu və soyuducu kameraların həcmlərinin nisbətinə əlavə olaraq, dondurucunun yerləşdiyi yerə diqqət yetirmək lazımdır. Qeyd etmək istərdim ki, dondurucunun aşağı yeri yuxarıdan daha əlverişlidir, çünki biz dondurucudan soyuducudan daha az istifadə edirik.

Dondurma
Soyutma sisteminin işləməsi soyuducuda qar və ya donun əmələ gəlməsi ehtimalını nəzərdə tutur. Bu problemdən xilas olmaq üçün istehsalçılar müxtəlif soyuducu defrost sistemlərindən istifadə edirlər:

- dondurucu üçün - əl ilə defrost və ya No Frost sistemi;

- soyuducu kamera üçün - avtomatik defrost (damcı və ya No Frost sistemi). Soyuducu kameranın əl ilə (avtomatik deyil) əriməsi olan soyuducular indi demək olar ki, tapılmır.

Damla defrost sistemi sadə və effektivdir. Buxarlandırıcı (kameranın soyuducu elementi) soyuducu kameranın arxa divarında yerləşir, buxarlandırıcının dibində drenaj var. Soyuducu kamerada kompressor işləyərkən soyuducunun arxa divarında buz əmələ gəlir. Müəyyən fasilələrlə kompressor dayanır, buz əriməyə başlayır, damcılar drenaja, oradan kompressorda yerləşən xüsusi vannaya axır və buxarlanır. Bu proses sizin üçün tədricən və tamamilə hiss olunmadan həyata keçirilir.

Dondurucunun əl ilə əriməsi özü üçün danışır. Bu o deməkdir ki, ildə təxminən bir dəfə dondurucunu söndürməli və onu əritməli, əgər varsa, dondan və dondan azad etməlisiniz. Sonra əridilmiş suyun yığılması və tökülməsi, kameranın yuyulması və silinməsi lazımdır.

No Frost sistemi ("Şaxtasız") modeldən asılı olaraq dondurucunun, yaxud dondurucunun və soyuducunun buzunun əriməsini təmin edir. No Frost sistemi olan soyuducular üçün buxarlandırıcı arxa divarın arxasında və ya dondurucunun üstündə yerləşir. Xüsusi bir fan kameranın içərisində soyuq havanı dövr edir. Beləliklə, şaxta kameranın içərisində görünmür - yalnız bizdən gizlənən buxarlandırıcıda əmələ gəlir. Bir neçə saatdan bir fan dayanır və qızdırıcı işə düşür. Ərimiş su yivlər vasitəsilə xüsusi bir qaba çıxarılır və buxarlanır. Üstünlükləri No Frost həqiqətən rahat sistemdir, dondurucuda və yeməklərdə şaxta əmələ gəlmir, soyuducu xüsusi qulluq tələb etmir. Bununla belə, qeyd edək ki, No Frost olmayan bəzi müasir soyuducular dondurucunun (və digər texnologiyaların) o qədər mükəmməl istilik izolyasiyasından istifadə edir ki, əslində belə soyuducular ildə bir dəfədən çox olmamaqla əridilməlidir. İstehsalçılar artıq soyuducunu ildə bir dəfə yumağı tövsiyə etdiyi üçün deyə bilərik ki, dondurucunun əl ilə əridilməsi ilə yaxşı soyuducular No Frost ilə soyuducular kimi istifadə etmək asandır.

Kompressorlar
Kompressorların sayı ilə bağlı sual, şübhəsiz ki, yaranır, çünki onların sayı mühüm rol oynayır.

İki kompressor iki müstəqil soyuducu sistemdir, onlardan biri soyuducu kameranın, digəri isə dondurucunun işini təmin edir. Müvafiq olaraq, yük iki sistem üzərində paylanır. Texniki baxımdan, iki soyutma sistemi soyuducu üçün daha yaxşı bir həlldir. Məsələn, soyuducu kameranın qapısını açırsınız, orada temperatur yüksəlir, termostat buna uyğun reaksiya verir: temperaturu azaltmaq üçün kompressor işə düşür. Bu bir kompressorlu soyuducudursa, kompressor həm soyuducu, həm də dondurucu üçün eyni vaxtda işləyəcək - amma bütün bunlardan sonra temperaturu yalnız soyuducuda azaltmaq lazım idi! Nəticədə, dondurucuya sərf olunan səylər boşa çıxır. İki kompressorlu modeldə bu halda yalnız soyuducu kompressor işə salınır.

İki kompressorlu soyuducuların aşağıdakı əsas üstünlüklərini qeyd etmək olar:
Teorik olaraq, daha yüksək iş resursu - çünki hər bir kompressor yalnız öz kamerası üçün lazım olduqda işə salınır.
İki kompressorlu modellərin soyutma qabiliyyəti adətən daha yüksəkdir.
İdarəetmə daha rahatdır, çünki kameralardakı temperaturu müstəqil şəkildə tənzimləyə, soyuducu və dondurucunu ayrıca söndürə bilərsiniz.
Enerji sinfi
Soyuducu seçərkən onun enerji səmərəliliyinə xüsusi diqqət yetirmək lazımdır. Həqiqətən də bütün məişət elektrik cihazlarından ən çox enerji sərfiyyatı soyuducunun payına düşür və siz enerji sərfiyyatı baxımından mümkün qədər qənaətcil model seçməyə çalışmalısınız.

Soyuducunun enerji sinfi A-dan G-ə qədər diapazonda müəyyən edilmişdir, burada A sinfi enerji səmərəliliyi baxımından ən yaxşı göstəriciyə, müvafiq olaraq G sinfi isə ən pis göstəriciyə uyğundur.

Bu soyuducu üçün elektrik istehlakının nominal dəyəri bu kateqoriyanın enerji istehlakı standartlarına uyğun olaraq müəyyən edilir. Nominal dəyər, yəni soyuducunun nəzəri olaraq nə qədər enerji istehlak etməsi 100% olaraq qəbul edilir. Sonra soyuducunun faktiki olaraq nə qədər elektrik istehlak etdiyi müəyyən edilir.

A - 55% -dən az
B - 75%
C - 75-90%
D - 90-100%
E - 100-110%
F - 110-125%
G - 125% -dən çox
Enerji istehlakı adi A sinfindən əhəmiyyətli dərəcədə aşağı olan soyuducular üçün "Super A sinfi" (A +, A ++) anlayışı.

Beləliklə, praktikada enerji istehlakı nəzəri, nominal dəyərdən yarıdan çox az ola bilər. Bu, yüksək dərəcəli kompressorlar, yüksək keyfiyyətli izolyasiya və s.

Hər bir soyuducunun model adını, enerji sinfini, ildə nəzəri enerji sərfiyyatını, dondurucu və soyuducunun istifadəyə yararlı həcmlərini, dondurucuların imkanlarını və istehsalçı tərəfindən tələb olunarsa, səs-küy səviyyəsini göstərən enerji səmərəliliyi stikeri var. Oxşar məlumatlar veb saytımızda midea soyuducu modellərinin təsvirində verilmişdir.

İqlim sinfi
Hər bir soyuducu üçün istehsalçı iş şəraitini, xüsusən də bu soyuducunun işləməli olduğu və normal işləyəcəyi mühitin temperaturunu müəyyən edir. Bu parametrlər iqlim zonalarının adını daşıyan soyuducunun iqlim sinifini müəyyənləşdirir. Aşağıdakı iqlim sinifləri var:

N - normal: ətraf mühitin temperaturu +16 ilə +32 dərəcə arasında
SN - subnormal: +10 ilə +32 dərəcə arasında
ST - subtropik: +18-dən +38-ə qədər
T - tropik: +18 ilə +43 arasında
Ənənəvi olaraq bazarda iqlim sinifləri N və SN olan daha çox soyuducularımız var. Bununla belə, yay temperaturu 32 dərəcədən yuxarı ola biləcəyi üçün istehsalçılar N-ST və ya SN-ST kimi "çox sinifli" soyuducular istehsal etməyə başlayıblar. Beləliklə, daha geniş temperatur hədləri müəyyən edilir.

Soyuducu seçərkən, iqlim sinfinə diqqət yetirməyi məsləhət görürük: onu iş şəraitinizə uyğunlaşdırmağa çalışın. İqlim sinfi texniki stikerdə (adətən soyuducu kameranın içərisində yerləşir), soyuducunun adı, seriya nömrəsi (əksər hallarda) və bəzi digər məlumatlar da orada göstərilir.

soyutma kamerası
Soyuducudakı rəflər plastik, metal və ya şüşədən hazırlana bilər. Sonuncu seçimə üstünlük verilir - temperli şüşə rəflər çox davamlıdır, təmizlənməsi asandır, rəfin səthi bərabərdir (müvafiq olaraq, hər şey səviyyəli olacaq) və şüşə görünüşə mane olmur. Bundan əlavə, şüşə rəflər daha zərif görünür və metal olanlardan daha az yükləmə qabiliyyətinə malik ola bilməz (bir çox şüşə rəflər 40 kq-a qədər yük üçün nəzərdə tutulmuşdur).

Uzatmaya qarşı rəf qıfılları çox rahat bir üstünlük təmin edir - rəf təsadüfən çıxarıla bilməz (məsələn, təmin edilməmiş üst rəfdən ağır bir şeyi çıxarsanız, o, sizə çox narahatçılıq yaradaraq "sürüyə bilər"). Eyni zamanda, rəfi xüsusi olaraq çıxarmaq lazımdırsa, mandallar asanlıqla çıxarıla bilər.

Rəflərin hündürlüyündə yenidən qurulması üçün çoxlu sayda bölmənin olması sizə xeyli rahatlıq təmin edəcək, çünki rəflər arasındakı hündürlüyü və məsafəni öz istəklərinizə uyğun olaraq asanlıqla tənzimləyə bilərsiniz.

Qatlana bilən rəflər də böyük bir artıdır - soyuducuya çox hündür bir şey qoymaq lazımdırsa, rəfi əymək və yarıya qatlamaq kifayətdir. Rəfləri irəli və geri düzəltməyə ehtiyac yoxdur.

Soyuducuda işıqlandırma bir və ya iki şərti ampul və ya halogen lampa ilə təmin edilə bilər. Lampalar kifayət qədər parlaq olmalıdır, mümkün qədər ön kənara yaxın yerləşməlidir və içəriyə parıldamalıdır. Arxa divarın yaxınlığında yerləşən işıqlandırma daha az arzuolunandır, çünki o, əslində yalnız arxa divarı yaxşı işıqlandırır.

Şüşə tutacağı daxili məkana qənaət etməyə və şüşələri rahat yerləşdirməyə kömək edir.

Soyuducu kameranın qapısının daxili dizaynına diqqət yetirin: orada sizə lazım olan bütün rəflər, tutacaqlar, qablar, yumurtalıqlar və s. olmalıdır.

Bəzi soyuducular üçün soyuducu kameranın qapısı əlavə qurğularla təchiz oluna bilər:
Ev barı - soyuducu kameranın qapısına quraşdırılmış, öz əks qapısı olan, soyuducudan müxtəlif içkilər götürə biləcəyiniz pəncərədir.
Soyuq su təchizatı - soyuducuda maye (su, şirə və s.) üçün rezervuar var və ya təmizlənmiş kran suyu təchizatı birləşdirilib və soyuducu kameranın qapısının xarici tərəfində mayenin keçdiyi dispenser olan bir girinti var. tökülə bilər.
Buz istehsalçısı - buz əldə etmək üçün bir cihaz (adətən iki rejim var - kublarda buz və ya əzilmiş). Əksər hallarda buzdolapları olan soyuducular su təchizatına (soyuq su) qoşulmalıdır.
Bir çox soyuducuda qapıları digər tərəfə asmaq imkanı var. Yaşayış problemi hallarında bu, soyuducudan düzgün istifadə etməyin yeganə yolu ola bilər. Bunu qabaqcadan görmək lazımdır və zəruri hallarda qapıları asmaq imkanı olan bir model seçin.


Arxa tərəfində xüsusi təkərlər varsa, soyuducunun hərəkəti daha rahatdır. Soyuducu ayaq üstə dayanır, lakin onu köçürmək lazımdırsa, onu bir az geriyə əymək və təkərlərə yönəltmək kifayətdir, onu daşımamaq lazımdır.

Həmçinin qapılardakı elastik rezin möhürlərə, soyuducunun qapısının bağlanmasının hamarlığına və möhkəmliyinə və s.

Nəzarət
Mexanik nəzarət daha çox yayılmışdır, sadə və kifayət qədər təsirli bir üsuldur: adi termostatın idarə edilməsi. Bu idarəetmə seçimi dəqiq temperatur təyinini təmin etmir: siz sadəcə olaraq səviyyələrdən birini (ən çox fırlanan açarla) seçirsiniz, məsələn, 1, 2, 3, 4 və ya 5. Hər səviyyənin bir səviyyəyə ciddi uyğunluğu yoxdur. müəyyən temperatur dərəcəsi.

Elektron idarəetmə soyuducu və dondurucuda saxlamaq istədiyiniz dəqiq temperaturu (dərəcə ilə) təyin etməyə imkan verir.

Soyuducuların funksiyaları və imkanları
Soyuducu seçərkən, midea soyuducu işləmə zamanı hansı rejimlərə və xüsusiyyətlərə ehtiyacınız ola biləcəyini və onların nə üçün istifadə edildiyini nəzərə almalısınız.

Soyuducu kameradakı həddindən artıq soyutma rejimi, dondurucudakı superdondurma rejimi ilə təxminən eyni funksiyanı yerinə yetirir: bu, yeni yerləşdirilən yeməyin soyudulması ilə "öhdəsindən gəlmək" üçün temperaturu əhəmiyyətli dərəcədə azaltmağa imkan verir (+2 dərəcəyə qədər). soyuducu. Axı, evə yeni gətirilən yeməklər kifayət qədər isti ola bilər (xüsusilə çöldə isti olarsa) və soyuducuya çox miqdarda belə yemək qoyulduqda, soyuducu kameranın içərisində temperatur həddindən artıq yüksəlir, bu da artıq soyuducuda olan məhsullara mənfi təsir göstərə bilər. Aşırı soyutma rejimi sizə yeni məhsulları tez bir zamanda istədiyiniz temperatura qədər soyutmağa və artıq soyuducuda olan məhsulları qorumağa imkan verir.

Soyuducunun normal işləməsini izləmək üçün çox faydalıdır müxtəlif həyəcan siqnalları - səs və işıq. Onların arasında dondurucuda temperaturun artması üçün həyəcan siqnalını qeyd etmək istərdim: temperatur -13 - -11 dərəcədən yuxarı qalxarsa, həyəcan siqnalı sönəcək - işıq və ya səs (bir qayda olaraq, soyuducularda bir düymə var. səs siqnalını söndürün).

Bundan əlavə, soyuducularda dondurucu və soyuducu kameraların açıq qapısı üçün səs / işıq siqnalı var. Məsələn, bəzi elektron idarə olunan soyuducularda soyuducunun qapısı 5 dəqiqədən çox açıq qaldıqda və dondurucunun qapısı 1 dəqiqədən çox açıq qaldıqda səsli/işıqlı siqnal səslənəcək. Bəzi soyuducularda hətta elektrik enerjisi söndürüldükdə işıq və ya səs siqnalı olur (əgər kimsə təsadüfən soyuducunun elektrik kabelini rozetkadan çıxarıbsa).

İstifadəçilər üçün əhəmiyyətli rahatlıq soyuducunun içərisində temperatur göstəricisinin olması ilə yaradılır. Bəzi modellərdə LED göstəricisi var, digərlərində rəqəmsal displeydə və ya hətta ikisində göstərici ola bilər.

Elektrik kəsilməsinin saxlanması soyuducuların ən vacib xüsusiyyətlərindən biridir. Enerji söndürüldükdə qidanın soyuducuda saxlanma müddəti soyuducunun qida saxlanması üçün məqbul olan kifayət qədər aşağı temperaturda qaldığı müddət deməkdir. Bu müddət hər bir soyuducu üçün aşağıdakı kimi müəyyən edilir: 25 dərəcə ətraf mühit temperaturunda dondurucu məhsulları simulyasiya edən sınaq torbaları ilə doludur və elektrik enerjisi söndürülür. Sonra dondurucuda temperaturun adi -18 dərəcədən kritik -9 dərəcəyə qədər yüksəlməsi müəyyən edilir. Bu müddət bu soyuducuda enerji söndürüldükdə məhsulların saxlanma vaxtı hesab olunur. Hər halda, kifayət qədər uzun raf ömrü olan bir soyuducu seçməyi məsləhət görürük, lakin, prinsipcə, enerji təchizatının sabitliyi üçün öz şərtlərinizə diqqət yetirə bilərsiniz.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.